Föda upp jakthundar – valparna flyttar

Hur söta och charmerande valparna än är så går det inte att behålla alla, hur gärna man än skulle önska. Då skulle själva syftet med att föda upp jakthundar försvinna. Det kan skGerman-Shorthair-Pointer-Best-Hunting-Dogära i hjärtat att se hur valparna skriker efter sin mamma då den nya ägaren hämtar upp valpen. Genom att se till att ägarna är bra människor och ta referenser på dem så säkrar man som uppfödare ändå upp vad man kan. Det kan också vara av vikt att förhöra sig lite om vad de nya ägarna vet om rasen som de köper, så att de ändå är beredda på vilket ansvar de tar på sig. Många jakthundar är av aktivare ras och behöver dagligen massor med både psykisk och fysisk motion.

Valpen i sig går det inte att förbereda inför en flytt. Det kan verka som ett enormt stort steg för en krabat på tolv veckor, men hundar har en fantastisk förmåga till att anpassa sig. Låt valpen leka in i det sista med sina syskon och äta gott från sin mamma. Ha gärna några tillbehör som valpen får med sig till sitt nya hem. Låt mammans doft gå in i en filt så det finns något tryggt i det nya hemmet som den kommer till.

Se till att komma överens om vad som gäller med betalning och viktiga saker så som försäkring. Det är också viktigt att valpen har genomgått en veterinärsbesiktning för att försäkringen ska gälla och att den första vaccinationssprutan är tagen. Kolla noga vad som gäller för försäkringens skull gällande hur gammal besiktningen hos veterinären får vara. Det handlar om olika dolda fel som kan uppstå längre fram i hundens liv.

Det är viktigt att båda parter är överens om vad de säljer respektive köper då det är en levande varelse som det handlar om och viktigt att det känns rätt för alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *